Hörs nätkablar?
Inte fan!

Firmor som Furutech erbjuder special-super-nätsladdar. Fast läser man ordentligt kan man läsa ut lite fakta om hur kabeln är tillverkad men inget om hur den skulle kunna vara bättre än vilken svart, eller grå sladd som helst. Det finns inget som beskriver på vilket sätt den skulle vara bättre än vilken annan kabel som helst.
Det hänvisas till några Awards, men jag skiter väl i vad insnöade HiFi-reportrar skriver. De har ju ändå att se till att firmor som Furutech annonserar och är ju delvis bakbundna; några objektiva omdömen kommer inte ut den vägen.
Man kan ju också läsa vad folk på olika forum skriver men återigen – glada amatörer som inget vet om vare sig teknik eller ljudåtergivning höra kor råma, och Caruso yla på någon skiva som är inspelad i en skivbunker år 2008. En skiva som är maximalt söndermastrad dessutom.
Vän av ordningen säger, “skit i det, låt folk slänga sina folk på skit om de vill!”. Men saken är inte att folk köper sådant här utan att de springer runt och ular om hur bra kabel de köpt och på så sätt sätter en sorts standard. Titta bara på “lakritskablarna”; alldeles utmärkta kabalar som gör exakt det en kabel ska göra och som av skithuvuden fått ett sådant trist epitet.

Furutechs superkabel har en amerikansk nätkontakt. Den får man ju bara in i ett svenskt nätuttag med hammare – undras om det ska vara en rodiumpläterad hammare eller om min silverhammare dugersmiley