PiO eller kanske PIO eller kanske något annat. Specialaudiofilernas nya specialkonding – papper i olja (paper in oil). Låter bättre än allt annat, sägs det.

En kondensator tillverkas genom att olika lager metallfolie och dielektrikum (det isolerande skitet mellan metallfolierna) lindas upp på en bobin (eller “på sig själv”). Metallfoliet kan vara förångat på dielektrikat också.
En kondensator med plastfolium bakas i värme en viss tid. Det får platsen att krympa och gör kondensatornlindan MYCKET kompakt. Så kompakt att det i princip inte finns några kaviteter inne i den. Sedan gjuts den in i epoxi.
En papperskonding kan inte behandlas på liknande sätt. Den stoppas i en burk direkt och anting gjuts in med epoxi eller dränks i olja. MEN innan kondingen har hamnat där har den ofta plattats till för att t ex passa ner i en lagom platt burk. Tillplattningen ger upphov till kaviteter/håligheter i lindan där elektriska fält kan härja och ställa till med ansenliga mängder distortion – ofta tredjetonsdistortion smiley. Hur en sådan kondensator skulle kunna låta bättre än en kondensotor tillverkad i polypropylen övergår mitt förstånd.