Jag skrev tidigare att den bästa tweaken var att “akustikpreparera” sitt lyssningsrum. Men man måste ju ha ett rum innan man kan börja tweaka. Rum hittar man i bostäder, vilka består av egna hem, bostadsrätter och hyresrätter.
Många människor bor i hyresrätter i Sverige, för det är en bra och bekväm boendeform.
Kristdemokraten Mats Odell – kristdemokratiska politiker bor INTE i hyresrätter – vill riva allt vad bostadspolitik heter genom att dels sälja ut allmännyttan (kommunala bostadsbolagen), ta bort alla tak vad gäller hyressättning och införa “ägarlägenheter”.
Tillskyndarna av dessa besynnerliga idéer pratar om hur mycket pengar som kan frigöras vid försäljning till nybyggen. I Stockholm säljs fastigheter för glatta livet men var ska man bygga nytt??? Hagaparken?? Stureplan??? Kungsträdgården???
Nänänä, det handlar bara om pengar. Inte fan byggs det nya bostäder, men räkna med att det byggs arenor i det här landet.
På sina håll försöker man lura på miljonprogrammets hyresgäster bostäderna de bor i. Skitsmart! De fastigheterna har stora renoveringsbehov, vilket vid försäljning lyfts över på de boende.
Ägarlägenheter är en annan smart idé. Man tänker sig tredimensionella lagfarter. Man blir lagfaren ägare till Trädgårdsgatan 7, 4:e våningen t ex. Gissa om det blir problem med servitutsfrågor. Jag måste ju passera över tre fastigheter ner till gatan. Mitt vatten, mitt avlopp, min el, mina telefonkablar och mitt bredband måste ju också passera genom massa andra fastigheter.
Ägarlägenheter har införts i Ryssland. Var och en som blivit ägare till sin lägenhet renoverar upp lägenheten till “eurostandart” (smiley) medan de allmänna utrymmerna försummas.

Rätt till en bra bostad med rimliga kostnader har varit ett fundament i svensk demokrati. Att riva upp det här fundamentet är att angripa och försvaga demokratin. Men kristdemokrater i allmänhet och Mats Odell i synnerhet har väl inte utmärkt sig för att vara vare sig goda kristna eller goda demokrater.

Riv kd:s unkna bostadspolitiken – kicka Odell!